BLOG

Blijf op de hoogte! Al het nieuws van JMT op een rijtje.

PERSBERICHT: ‘The show must go on’

07.12.2020

Evenementenbranche slaat alarm met grootschalige actie.

Tegelijk met de maandelijkse test van het luchtalarm komende maandag, slaat de evenementenbranche opnieuw alarm. Met een grootschalige actie en de boodschap ‘The show must go on’ (#theshowmustgoon), voert de branche de druk richting de overheid noodgedwongen op. 

 

De actie wordt ondersteund door het Metropole orkest dat, ter gelegenheid van hun 75-jarig bestaan vorige week, samen met DI-RECT zanger Marcel Veenendaal en het ZO! Gospel Choir, een cover opnam van het nummer van Queen ‘The show must go on’. De bijbehorende clip laat, heel treffend, beelden zien van lege theaters, podia en concertzalen. Het nummer en de clip zullen maandag kort na het luchtalarm van 12 uur te zien en horen zijn op radio, televisie, social media en op de buitenkant van verschillende grote evenementenlocaties.

Jolanda Jansen, woordvoerder van de Alliantie van Evenementenbouwers: ‘We begrijpen dat er onder de huidige omstandigheden geen grootschalige evenementen kunnen plaatsvinden, maar niet dat we op korte termijn niet aan de slag kunnen met testevenementen. Met de ontwikkelingen op het gebied van sneltesten is de koudwatervrees van het kabinet onbegrijpelijk. We willen dat de politiek zich realiseert dat evenementen in het voorjaar en de zomer van 2021 niet door zullen gaan als er op korte termijn geen toezeggingen worden gedaan en er geen stappen worden gezet. The show must go on.’

Riemer Rijpkema, woordvoerder namens het EventPlatform vult aan: ‘De huidige steunmaatregelen van de overheid zijn heel belangrijk voor onze branche. Maar de testevenementen zijn nodig om te voorkomen dat er sprake is van een (indirecte) sluiting van anderhalf tot zelfs twee jaar voor onze branche. Tel daarbij de afbouw van steunmaatregelen, de beperkingen op TOZO en TVL en een Garantiefonds dat nog in ontwikkeling is, en dan begrijp je dat het al lang 5 over 12 is geweest, het water ver over de lippen staat en de branche, opnieuw, alarm slaat.’

De Alliantie van Evenementenbouwers en het EventPlatform zijn de initiatiefnemers van de actie. De organisaties vertegenwoordigen de publieks- en zakelijke evenementenbranche. De branche is goed voor ruim 100.000 werkplekken en een directe jaaromzet van 7,4 miljard. De branche is in maart vrijwel volledig tot stilstand gekomen en ziet testevenementen, evenals sneltesten en vaccinaties, als belangrijke stappen voor de herstart van de sector en de mogelijkheden om binnen enkele maanden naar een volledige bezetting terug te gaan.

De uitvoering van de testevenementen is in handen van Fieldlab Evenementen. Een initiatief van de Alliantie, het EventPlatform en de overheid. Onder de noemer ‘Back to Live’ wil Fieldlab Evenementen de testevenementen organiseren. Dat gebeurt in samenwerking met de wetenschap en met steun van de vier ministeries Economische Zaken en Klimaat, Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen, Justitie & Veiligheid en Volksgezondheid, Welzijn & Sport. De resultaten van de testevenementen worden gebruikt om te komen tot een versnelde, veilige, verruiming van maatregelen en aantallen bezoekers.

Het verzoek aan het Metropole Orkest om medewerking te verlenen, was niet aan dovemansoren gericht. Directeur Jan Geert Vierkant: ‘We vieren ons jubileum in zeer bijzondere omstandigheden. Ook wij verlangen weer naar evenementen waar we ons kunnen laten horen en zien en de wisselwerking met ons publiek. We ondersteunen de actie #theshowmustgoon daarom van harte.’

PERSBERICHT: JMT evenementenservice, JMT Floorcoverings en Hapéco maken een doorstart!

03.09.2020

IMA beheermij en John van de Merbel maken het mogelijk dat bovenstaande bedrijven per vandaag een solide doorstart kunnen maken. De dagelijkse leiding van de bedrijven zal in vertrouwde handen blijven bij Jean-Pierre Brouwers, Ronald Roctus en Marc van de Merbel.
Deze combinatie, met aan de ene kant een kapitaalkrachtige visionaire organisatie aangevuld met vele jaren ervaring van de oprichter en aan de andere kant het bekende management, verzekert u de vertrouwde service en hoge kwaliteit waar JMT en Hapéco groot mee geworden zijn. Tevens zijn ook de aandelen van JMT Exposervice Bvba in België overgenomen en daarmee is ook de continuïteit van JMT in België gewaarborgd.
 
Voor de vestigingen in Duitsland, Frankrijk en Spanje wordt momenteel nog onderzocht of deze onder de nieuwe situatie ook door te starten zijn, zodat het internationale netwerk gecontinueerd kan worden.
 
In de tussentijd zullen de activiteiten van Hapéco onder het JMT Nederland label ingepast worden. Hierdoor zal de dienstverlening en het productenprogramma een grotere efficiëntie bereiken.
 
We hopen dat alle klanten en leveranciers het zullen waarderen dat we op deze wijze weer dienstverlenend kunnen optreden en danken hen voor het getoonde geduld tijdens de afgelopen maanden. Wij gaan ons maximaal inzetten om het in ons gestelde vertrouwen om te zetten naar een succesvolle gezamenlijke toekomst!
 
Over de nieuwe aandeelhouders: 
 
IMA beheermij is een sterke investeerder in diverse sectoren waaronder verhuur-,verkoop-  en horecabedrijven. IMA beheermij heeft  veel ervaring in de Europese verhuurmarkt van licht- en geluidsapparatuur onder het label Rentall. 

John van de Merbel is als oprichter van JMT altijd de grote inspirator geweest. 

 
Voor extra informatie zijn wij bereikbaar:
JMT Rental Furniture:
Jean-Pierre Brouwers, tel. 06-53112922 of e-mail jean-pierre@jmt.nl
Ronald Roctus, tel. 06-42724030 of e-mail ronald@jmt.nl
Voor meer informatie JMT Floorcoverings:
Marc van de Merbel, tel. 06-53340873 of e-mail marc@jmt.nl