Nieuws

Lopers NN Marathon Rotterdam laten ruim 370 kinderen sporten

09.04.2018

Ruim 370 Rotterdamse kinderen die niet kunnen sporten omdat hun ouders de contributie niet kunnen betalen, kunnen nu een jaar lang lid worden bij een sportvereniging. Dit is de opbrengst van diverse acties voor het officiële goede doel van de NN Marathon Rotterdam dit jaar: het Jeugdsportfonds Rotterdam. JMT heeft ook haar steentje bijgedragen aan dit mooie doel!


Mario Kadiks (Golazo) en Fleur Hudig (NN Group) overhandigden zaterdagmiddag na afloop van de NN Kids Runs (onderdeel van de NN Marathon Rotterdam) een cheque van € 83.498,50 aan Erben Wennemars, ambassadeur van het Jeugdsportfonds. ‘Met dit recordbedrag zorgen de lopers, lokale bedrijven en NN Group ervoor dat kinderen die voorheen langs de zijlijn stonden, mee kunnen doen. Dat is van grote waarde voor de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen. We zijn alle donateurs zeer dankbaar’, aldus Erben Wennemars. 


Het Jeugdsportfonds Rotterdam, voor het derde jaar op rij het officiële goede doel van de NN Marathon Rotterdam, vergoedt de contributie van de sportvereniging wanneer ouders dit niet kunnen betalen. Deze vergoeding maakt het fonds rechtstreeks over naar de sportvereniging waar het kind wil sporten en bedraagt maximaal € 225 per kind per jaar. In 2017 konden zo maar liefst 4951 Rotterdamse kinderen gaan sporten. Rondom de marathon werd op verschillende manieren geld opgehaald voor het Jeugdsportfonds. Zo konden lopers bij inschrijving doneren voor het goede doel of een online actiepagina aanmaken. Diverse Rotterdamse bedrijven hebben een bedrag beschikbaar gesteld voor het fonds. Dankzij al deze initiatieven en de steun vanuit NN Future Matters is het bedrag van € 83.498,50 bijeengebracht en dit bedrag loopt nog steeds op. Met dit bedrag kunnen komend jaar ruim 370 kinderen gaan sporten. 


De doelstelling van het Jeugdsportfonds “alle kinderen moeten kunnen sporten” sluit aan bij NN’s maatschappelijke programma ‘Future Matters’. Dit programma richt zich op het verbeteren van het financieel welzijn van mensen, door te investeren in jongeren en gezinnen te ondersteunen die het financieel moeilijk hebben.


‘Er is door de lopers van de NN Marathon Rotterdam 2018 weer een prachtig bedrag opgehaald voor het Jeugdsportfonds. Met dit geld kunnen we voor het derde jaar op rij veel kinderen in Rotterdam laten sporten, iets wat helaas niet voor ieder kind financieel mogelijk is’, aldus Fleur Hudig, Hoofd Corporate Citizenship van NN Group.


In deze video bedankt ambassadeur Erben Wennemars alle donateurs.

 

JMT aan het werk tijdens opbouw TEFAF 2018 (TEFAF by RGB media 26.03.2018)

Rotterdam Ahoy en JMT treden samen de toekomst tegemoet.

13.03.2018

Tijdens de 45ste editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament hebben JMT en Rotterdam Ahoy de reeds jarenlange samenwerking wederom verlengd. Jolanda Jansen, directeur Rotterdam Ahoy: “Al vele jaren werken wij naar volle tevredenheid samen. Het ABN AMRO World Tennis Tournament is een prachtige gelegenheid om deze samenwerking te verlengen.”
 
JMT, toonaangevend in verhuur van vloerbedekking en meubilair, is al tientallen jaren de vaste huisleverancier van Rotterdam Ahoy. “We kennen elkaar door en door en zijn samen ‘opgegroeid’”, aldus Jean-Pierre Brouwers, Algemeen Directeur JMT.
 
En groeien, dat is nou net waar de komende jaren de nadruk op ligt bij Ahoy. In de stad van pioniers bouwt Rotterdam Ahoy een nieuw internationaal congrescentrum, een muziekhal en een theater/auditorium. De huidige Beurs- & Evenementenhallen worden ingrijpend gemoderniseerd. De vernieuwingen maken deel uit van het plan 'Hart van Zuid, plek om te blijven’ van de gemeente Rotterdam. Het vernieuwde Ahoy wordt in 2020 geopend.
 
In JMT heeft Rotterdam Ahoy in ieder geval een solide partner waar ze op kunnen bouwen en vertrouwen. “Wij doen er alles aan om Ahoy te ondersteunen nu én in de toekomst. Ook wij kijken enorm uit naar de forse uitbreiding van Ahoy en zijn vast besloten om met elkaar Rotterdam Ahoy aan de top te houden.” 

PERSBERICHT maart 2018 Tekst: JMT Foto: © PR Ahoy