5 DUURZAME TIPS & TRICKS VAN JMT

Wanneer je inrichtingsmaterialen huurt ben je goed bezig want dit is per definitie duurzaam gedachtegoed. Er is echter nog veel meer mogelijk en kleine aanpassingen hebben vaak een grote impact. Als standontwerper, beursinrichter of congresorganisator kun je zelf ook veel doen en betekenen in onze sustainable missie. We zetten duurzame tips & tricks op een rijtje zodat we gezamenlijk onze footprint kunnen beheersen. 

Tip & Trick: FORMATEN
Grote fauteuils zijn meestal niet stapelbaar en vergen daarom meer ruimte en meer transport. Kijk in de ontwerpen van stands, beursvloeren, paviljoens en lobby’s goed naar wat nodig is en of er misschien meer duurzame alternatieven voor handen zijn die eenzelfde look, feel & comfort bieden.


Tip & Trick: VOORRAAD
JMT levert door heel Europa en checken van de voorraad bij één van onze locaties in het land waar het evenement gehouden wordt levert direct milieuwinst op. We kunnen bij voldoende voorraad leveren vanuit dat (buiten)land in hetzelfde (buiten)land. Ook als er later nog items aan de order worden toegevoegd kunnen we die vanuit de dichtsbijzijnde lokale vestiging leveren. Dat scheelt een heleboel onnodige transportbewegingen.

Tip & Trick: HERGEBRUIK
Veel materialen lenen zich uitstekend voor veelvuldig hergebruik. Onze verhuur tapijttegels bijvoorbeeld worden keer op keer ingezet. We onderhouden onze uitgebreide collectie tegels goed zodat deze er steeds als nieuw uitziet.

Tip & Trick: KENMERKEND LOGO
Een steeds groter wordend deel van onze collectie is op de website gemerkt met een duurzaamheidlogo. We hebben ons als doel gesteld om dit aandeel in onze collectie de komende jaren fors uit te breiden. Dat dóen we gewoon.

Tip & Trick: VERPAKKING
Verpakking is belangrijk om schade te voorkomen en ervoor te zorgen dat de spullen lang mooi blijven en vaak kunnen worden ingezet.  Helaas is verpakken ook vervuilend, neemt dit volume in en geeft dit extra gewicht wat vervoerd moet worden. Daarnaast geeft verpakkingsmateriaal ook afval.

Om dit tot een minimum te beperken gebruiken we veel houten kisten en karren die we zelf maken én onderhouden. Deze materialen gaan extra lang mee en wanneer ze toch helemaal op zijn wordt het gebruikte hout aangeboden aan onze afvalverwerker Renewi. Zij zorgen ervoor dat het (bewerkte of onbewerkte) afvalhout op een verantwoorde manier wordt verwerkt en kan worden toegepast als secundaire grondstof in de houtvezel- en spaanplaatindustrie of als brandstof in bio-energiecentrales. 

De plastics die we gebruiken worden apart verzameld en gescheiden aangeboden voor recycling. Al onze plastic meubelhoezen zijn gemaakt van gerecycled plastic. We maken ook gebruik van stevige kartonnen dozen die zoveel mogelijk worden hergebruikt. 

Tenslotte maken we veelvuldig gebruik van dekens om onze spullen te beschermen. De dekens zijn vervaardigd uit oude lompen, gaan een hele tijd mee en worden zo vaak als mogelijk hergebruikt.  

Op de kleintjes letten loont want vele kleintjes hebben samen een grote impact. Afval is geen waste bij JMT. Het onderzoek naar het verwerken en ontwikkelen van nieuwe onderdelen van restmateriaal staat nooit stil. We zijn gespitst op het vinden van goede partners met dezelfde waarden en scherp op het steeds verder implementeren en doorvoeren van ons duurzame gedachtegoed. Zowel intern als extern blijft dit een speerpunt. In dit ongoing process beleven we naast veel voldoening ook veel plezier. Heb jij aanvullende duurzame Tips en Tricks? Deel ze met ons!